SzikraforgacsolasA szikraforgácsolás során az elektróda és a munkadarab között létrejövő ívkisülésekkel történik a forgácsolás. Ezzel az eljárással minden olyan anyag megmunkálható, ami vezeti az elektromosságot.
A folyamat egy folyadékban megy végbe, amely a leválasztott részecskéket távolítja el, és hűti a szerszámot. Használatával különböző sík alakzatokat, formákat, térbeli alakzatokat és nagyon vékony furatokat hozhatunk létre.

Nagy előnye, hogy keményfémekből és edzett acélokból is kialakíthatók 3 dimenziós alakzatok nagy pontossággal (2-10 mikrométer), tehát az megmunkálandó anyag keménysége, szívóssága és összetétele nem befolyásolja az eljárást. Hátránya, hogy lassú folyamat és tömbös alakzatok esetén le kell gyártani az elektródát.

Bővebben: Szikraforgácsolás

Speciális ötvözetek, öntvények, alumínium, réz, bronz hegesztése nagy szakértelmet igénylő feladat. Cégünk 1995 óta foglalkozik hegesztés és fémszórás-technikai, valamint speciális kétkomponensű anyagok műszaki kereskedelmével illetve alkatrész felújításokkal.

Bővebben: Speciális hegesztések, fémszórások


A Virtuális valóság technológiák fejlődésével szimulátorok is helyet kapnak a XXI.század szakképzésében. A számítógépek elterjedésével az informatika robbanásszerű fejlesztéseivel a digitális technológiák ipari alkalmazásainak sokszínűségével új lehetőségek nyíltak a szakképzés, szakmai továbbképzés területén is, mellyel ütemet tartani nem egyszerű feladat különösképpen ebben a rohanó világban…

A leghatékonyabb tanulási módszer a játszva tanulás...

 

Az alkatrészek, szerkezetek állapotának megállapítása a továbbfelhasználás, ill. a feldolgozás szempontjából alapvető fontosságú. Mindezért elengedhetetlen az, hogy valamilyen diagnosztikai vizsgálatokkal felmérjük az alkatrész/szerkezet állapotát. A műszaki fejlődés során meglehetősen sokféle eljárás alakult ki, és kerül alkalmazásra napjainkban is. A módszerek mindegyikének létezik előnyös és hátrányos tulajdonsága, az alkalmazhatóság pedig gyakran feltételekhez kötött. Ezek ismerete nélkül lehetetlen pontos, megbízható vizsgálatot végezni. Minden alakítási eljárásnál fontos követelmény, hogy az alkatrész/szerkezet felülete lehetőség szerint ne sérüljön meg a vizsgálat során.

Bővebben: Roncsolásmentes anyagvizsgálatok