Hegesztőgép validálás

 

MAGYAR FEJLESZTÉSŰ, AUTOMATIZÁLT, HEGESZTŐGÉP VALIDÁLÓ SZÁMÍTÓGÉPES RENDSZER

A rendszer fejlesztése során az alábbi szabvány, rendelet került alkalmazásra: 143/2004 (Xll.22) GKM rendelet: „Hegesztési Biztonsági Szabályzat", MSZ EN 60974-1: ívhegesztő berendezések, MSZ 2364 / MSZ HD 60364: Érintésvédelem, MSZ EN ISO 17662: Hegesztés. A hegesztésre, beleértve a járulékos tevékenységeket is, használt berendezések kalibrálása, igazoló és érvényesítő ellenőrzése, MSZ EN 50504: Ívhegesztő berendezések jóváhagyása (validálása).

A rendszer rövid működése, leírása: az általános adatok (tulajdonos, vagy üzemeltető adatai, vizsgálandó hegesztőgép adatai, stb.) számítógépre történő rögzítése után a vizsgálandó hegesztési paramétereket, a fentieknek megfelelő mérési összeállítás után a számítógép rögzíti, értékeli, ezután a validálási jegyzőkönyv nyomtatásra kész. (A számítógép program megkeresi a műterhelő ellenálláshoz tartozó munkapontot a munkaegyenesen, amelyet az egyezményes munkafeszültség típusvizsgálat képletei írnak elő.)

A validálási folyamat során a mért adatok valós időben grafikusan és numerikusan is megjelennek a számítógép képernyőjén. A validáló rendszer WPS készítéshez is felhasználható, ilyenkor műterhelésre nincs szükség, helyette maga a hegesztési folyamat paraméterei kerülnek rögzítésre. A mintavételezett adatok két formátumban kerülnek mentésre. Access adatbázis, a validálási jegyzőkönyvek nyomtatásához, Excel táblázat a hegesztési folyamat kiértékelésére.

Valid és wps

 Hegesztőgép validálás