Speciális ötvözetek, öntvények, alumínium, réz, bronz hegesztése nagy szakértelmet igénylő feladat. Cégünk 1995 óta foglalkozik hegesztés és fémszórás-technikai, valamint speciális kétkomponensű anyagok műszaki kereskedelmével illetve alkatrész felújításokkal.


Sikeresen alkalmazzuk csapágyhelyek, csúszó-, és siklócsapágy helyek, szimering helyek, hidraulika szárak, és hengerek, egyéb okok miatt elkopott tengelyek, hengerek, bármilyen felületek javítására. Ezzel az eljárással gyakorlatilag bármilyen, huzal formájában létező fémet fel tudunk hordani bármilyen fémre, betonra, műanyagra, sőt papírra is.

 

Szakműhelyünkben felkészült szakembereinkkel állunk az Önök szolgálatában…

 

A fémszórás előnyei a hegesztéssel szemben:

 • az alacsony hőbevitel miatt nem változik a javított darab anyagszerkezete, ezért nem áll fenn repedés, törés veszélye.
 • szintén az alacsony hőbevitel miatt nem sérülnek a csapágyhely melletti tekercselések,nem lágyulnak ki a fogazások, bordázások.
 • továbbra is az alacsony hőbevitel miatt nem sérülnek a csapágyhely melletti tekercselések, nem lágyulnak ki a fogazások, bordázások.
 • nincs szükség utólagos feszültségmentesítő hőkezelésre, ami a költségeket figyelembe véve nem elhanyagolható előny.
 • rendkívül költséghatékony eljárás a gyors kivitelezhetőségnek is köszönhetően.
 • az alkatrész azonnal beszerelhető, nem kell várni a kihűlésre, hőkezelésére, egyengetésére.
  egészen kis rétegvastagságtól (0,1 mm) a nagyobb rétegvastagságig (5 mm) felhordható a szükséges fém.
 • a javítás korlátlanul ismételhető. Ha lekopott a felhordott réteg, ismételten felhordható az új réteg, s továbbra is fennállnak a fenti pontok.


Felújítás:

A kopott vagy meghibásodott tengelyeket nem mindig kell újra kicserélni, sok esetben fémfelszórásos technológiával visszaállíthatók eredeti állapotukba.
Legyen az bármilyen típusú gép kopott tengelye vagy egyéb alkatrésze, ezzel a technológiával felújítható, mert a felújítás folyamata alatt (fémfelszórás) a tengelyt nem éri jelentős hőigénybevétel, így az nem deformálódik el (nem görbül el).

   
   


Ezáltal például a használat során tönkrement tengelyek, megrongálódott fémfelületek kaphatnak észrevehetetlen és minőségben az eredeti anyaggal tökéletesen megegyező felületet, a deformáció kockázata nélkül. Igény szerint az eredetinél keményebb felülettel is bővíthető az anyag.

   
   

Az alkatrész felújítások számos területén nagy gyakorlattal rendelkezünk:

 • Fémszórás szivattyúk forgórészein
 • Öntvényhegesztés területén szivattyúházak repedései, illetve kiverődései, letört fülek visszahegesztése
 • Speciális hegesztések területén szivattyúházak eróziós-korróziós kopásainak javítása
 • Kopásvédelem, görgő felhegesztés, szennyvíz aprító kés javítás, öv járókerék javítás, stb..