Rövid cégtörténet:

Ifj Benus Ferenc ügyvezető igazgató 1996-ban vette át a Csúcs Hegesztéstechnika Kft. vezetését, amely nem véletlenül szerepelt e néven. A maximumot ígérték, és teljesítették is... Amit kínáltunk, az a virtuális technikákkal történő hegesztő képzés mellett nyomástartó edények, ipari csővezetékek szerelése, javítása és hegesztéstechnikai szakmai tervezés, műszaki tanácsadás, elemzés, munkaerő-közvetítés és ennek kapcsán tanácsadás is.


Az édesapja nyomdokaiba lépő ügyvezető azt állítja, hogy nincs két olyan fémes anyag, melyet  ne lehetne házasítani a ma már ismert modern technológiákkal. Termikus fémszórás hideg és meleg eljárásokkal, kemény- és lágyforraszokkal történő forrasztás, orbitális automatával történõ hegesztések, röntgenbiztosság minden technológiában, amely képessé tesz minket a legfinomabb munkák elvégzésére is. ...Ha kell, sokáig kivitelezhetetlennek gondolt vagy bonyolult hegesztési problémákat oldottunk és oldunk meg a legkorszerűbb technológiákkal... ha szükséges, magas vagy középnyomású ipari vezetékeket hegesztenek, mint például a Hatvani Cukorgyárnál több kilométer hosszan, vagy a modern hegesztésoktatást mutatják be szimulációk alkalmazásával hozzáértő szakértelemmel találkozhatnak...

A nemzetközi verseny megmérettetéséről készült videó megjelent.

A 22 versenyző és az őket felkészítő szakértők, összesen 16 szakmában versenyeztek Magyarország képviseletében.

A válogató versenyeken legjobbnak bizonyult magyar asztalos, fodrász, kozmetikus, mechatronikus, hegesztő, villanyszerelő, kőműves, festő, ács, tisztító, virágkötő, ápoló, informatikus versenyzők, és felkészítőik a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával jutottak el a Franciaországi Lille-be.

Bővebben ...

Ha van valami, amit vitathatatlanul örök értékként lehet kezelni, az a sokféle körülmény közt használható, jól elsajátított tudás. Kevesen tudják, hogy Heves megyében épp egy hegesztéstechnikával foglalkozó cég az, amely napjainkban világszínvonalú oktatást nyújt ebben a nagyon keresett szakmában.

Bővebben ...

Különleges hegesztések akár műalkotások készítését is jelenthetik. Néhány iparművészeti alkotás megvalósításában is részt vettünk és több neves művésszel volt szerencsénk együtt dolgozni az elmúlt évek során...

Bővebben ...

CERN (European Organisation for Nuclear Research) a részecske-fizika európai fellegvára, amely egy a világ legtekintélyesebb kutató intézetei között.Egy nukleáris fizikai kutatóintézet az Alpok francia és svájci nyúványai és a Jura hegység lábánál.

Bővebben ...