Különleges hegesztések akár műalkotások készítését is jelenthetik. Néhány iparművészeti alkotás megvalósításában is részt vettünk és több neves művésszel volt szerencsénk együtt dolgozni az elmúlt évek során...

 

 

 

Józsa Bálint

szobrász

Józsa Bálint művész úr alkotásai bronzból, fából, kőből, ólomból, majd a 70-es évek óta krómacélból készülnek.

2005-ben egy nagyon érdekes feladatra kértek fel minket: egy Munkácsy-díjas szobrászművész is megfelelni a hegesztés tekintetében. Ívelt, homorú és domború felületeket alakító, ismétlődéseket követő palástokból szerkesztett, illetve dinamikus mozgásokat megjelenítő konstrukcióinak lényeges eleme a krómacél tükröződése, csillogása, fény-árnyék hatása.

Kompozíciói mérnöki pontossággal megtervezettek és kivitelezettek. Megtisztelő, hogy a művész több alkotásának kivitelezésében is részt vehettünk.
Többek között a Paks főterén álló " Az atom " című rozsdamentes acélból készült alkotás hegesztését a Csúcs Hegesztéstechnika Kft végezte.

 

 


Gáspár Géza

szobrász

Amerika nagyközönségét is elkápráztatta a Detken élő szobrász azzal, ahogyan legújabb szenvedélyét, a közvetlen viaszszobrászatot műveli.
Gáspár Géza Közép-Európában, Erdélyben született, 1965-ben. Megélte a kommunista terrort, a diktátorok bukását. Hitt a szabadság, a tehetség, a szorgalom és a kitartás erejében.

Még nem volt húszéves, amikor találkozott a XX. század egyik legnagyobb hatású európai szobrásza, Brancusi szobraival. A hatás végleges és visszavonhatatlan: azóta tudja, hogy szobrászatra született. A kommunizmus bukása után Budapesten folytatott művészeti tanulmányokat, Rabie M. Hadie és keramikusművészek stúdiójában.
Detken megépítette műtermét és szobrászstúdióját, 1998-ban megnyílt első kiállítása.

A bronzöntés technikáját, fortélyait Lantos Györgyi es Máté István műtermében sajátította el 2005 ben. A rézötvözetek hegesztése is egy nagyon különleges feladat, amely magas fokú precizitást és szakértelmet igényel. Több alkalommal működtünk együtt a művésszel alkotásainak összehegesztése során.

Technológiai szaktanácsadással és kivitelezési kapacitással állunk az Önök rendelkezésére is!