A MIG WELD tárcsamarók hagyományos kézi sarokköszörűvel használható marótárcsák. A hagyományos köszörűkorongos megmunkálástól összehasonlíthatatlanul termelékenyebb anyagleválasztási technológia, és nincsenek állásidők a korongcserék miatt. Az előkészítés minősége jobb: nem maradnak korongból származó zárványok az előkészítendő anyagban, alumínium hegesztésekor így csökken a porozitás / egyéb varrathibák veszélye.

A marótárcsák alapvetően alumínium anyagokhoz lettek kifejlesztve, de használhatók az összes nemvas fémhez, műanyaghoz, üvegszál / szénszál erősítésű kompozitokhoz, fához.


Az eljárás sokkal gyorsabb a hagyományos köszörűtárcsás eljárásnál, az időegység alatt leválasztott forgács tömege jóval több. Egy tárcsamaró élettartama ~5.000 hagyományos köszörűkorongénak felel meg. 300 óra alumínium köszörülés / forgácsolás esetén már körülbelül a fele költséggel kell számolnunk a marótárcsás forgácsolás javára. Használata közben forgács képződik, nem keletkezik rendkívül egészségtelen alumínium-por, és nem kell számolnunk alumínium esetén robbanásveszéllyel sem.


Tárcsamarók pneumatikus és elektromos meghajtású gépeken


Az egyoldalú tárcsamaró gyökelőkészítéshez, varratdudor leforgácsolásához, egyéb forgácsolási feladatokhoz használható. A kétoldalú tárcsamaró varrathiba kiforgácsolásához, és gyökelőkészítéshez is használható. A köszörüléssel ellentétben nem keni el a varratban lévő hibákat, a varrathibák jól láthatóak lesznek. A tárcsamaróval forgácsolt darabok nem melegednek fel.A kétoldalú tárcsa 2 lehetséges felhasználási módja


A tárcsamarók olyan elektromos vagy pneumatikus meghajtású sarokköszörűre szerelhetők, amelyek 11.000 1/min fordulatra képesek, teljesítményük pedig minimum 1.500 W.

Az elérhető tárcsaátmérők: 70 ; 116 ; 125 mm.

Megmunkálható anyagok: alumínium és alumíniumötvözetek, réz és rézötvözetek, bronzok, műanyagok, üvegszál / szénszál erősítésű kompozitokhoz, fa anyagok.

A megkopott élű tárcsamarók teljes életciklusuk alatt 5…7 alkalommal újraélezhetők.

 

{youtube}ijrjAvqI4Xk{/youtube}A tárcsák az EN 847-1 –nek megfelelők (13.000 1/min fordulatszámig, dokumentum száma: Z-13225/14).

Az egyes elektromos vagy pneumatikus gépekhez tudunk szállítani megfelelő adaptereket / rögzítőcsavarokat a megfelelő rögzítéshez.

 

A termékkel kapcsolatosan kérje ajánlatunkat itt.